Projektledningsgruppen SM


Här har ni oss i SM-gruppen!


Teresa Olofsson

Tävlingsledare, SM-general

Gick min första agilitykurs år 2000 och blev fast i sporten nästan direkt. Har tränat och tävlat med Tollare, Australian shepherd och Kooikerhondje.
Jag har nu tre hundar av rasen Kooikerhondje; Mr Spock tävlade i klass 3 men är nu agilitypensionär, Kes tävlar i klass 2 och Tasha grundtränas för att bli nästa stjärna.

Jag blev tävlingsledare i agility 2004 och har sen dess arrangerat både små och stora klubbtävlingar.
Att få arrangera SM med min hemmaklubb är en stor dröm som går i uppfyllelse. Det här är det största jag har gjort hittills.


Linda Fredholm

Livesändning, merchendise
Jag kom in i agilitysporten 1999 med min första hund, en Pinscher. Efter det har jag mest tävlar med Irish Softcoated Wheaten terrier, som jag även fött upp tillsammans med min mamma.
Jag har tävlat lydnad, bruks och rallylydnad samt provat på många andra hundsporter, men agility är den sport som jag brinner för.
Genom åren har jag tävlat agility med många inlånade hundar av olika ras, men nu tävlar jag med min härliga bostonterrier Troy, min mammas hund Fia och min unga egenuppfödda tik Didra.
Både Troy och Fia är kvalade till årets SM, mitt första individuella SM med egen hund sedan 2011!

Det jag har med mig in i detta projekt är en tävlingsledarutbildning, erfarenhet av arrangerat tävlingar, deltagare på flera tidigare SM samt mitt vardagsarbete som projektledare.


Maria Fondelius

Hinderfixare, kreatör
Jag har tränat de flesta hundsporter och tävlat i många av dem också. Jag började min resa i lydnaden 2001 och brukset där jag främst tävlade spår men även tränade en hel del sök. Min första hund Ronja en rottweiler hon fick prova på det mesta tillsammans med mig. Det resulterade i att jag skaffade mig en kelpie, Piri, för jag ville ha en lite lättare hund som kunde klara fler sporter. Med Piri fastnade jag för agilityn och där är jag kvar än. Idag har jag två hundar en kelpie som heter Cassie och är dotter till Piri och en sheltie som heter Loo.
Jag har gått ett gäng olika instruktörsutbildningar och har alltid varit aktiv inom SKK och SBK sedan jag började på olika sätt, vill gärna hjälpa till med det jag kan! Just nu är jag ansvarig för agilityn på Uppsala BK.

Jag har jobbat i reklambranchen i ca 10 år i mitt tidigare liv och vill och önskar att det ideella ska fortsätta leva. Jag hoppas jag kan bidra med några pusselbitar i SM-pusslet!


Emma Thorsell

Eventplanerare, Sponsor/montergruppen, hemsida, sociala medier,
Jag hamnade i agilityn av en slump, när jag skaffade min först hund Molly för 7 år sen. Tanken var att jag skulle ha en liten mysig sällskapshund och hade inte kunnat ana att det skulle leda mig in på ett helt nytt liv.
Efter att ha gått valpkurs var jag fast och det ena ledde till det andra, och plötsligt stod jag på agilityplan med viftande armar och hade ingen aning om vad jag höll på med. Idag har jag lite mer koll, hoppas jag. 
En hund ledde till idag tre hundar; Poppa, Bubbel och Molly.
Poppa - är nytillskottet och är bara 4 månader gammal men tanken är en ny agilitystjärna. Hennes mamma är Bubbels kullsyster.
Bubbel 4 år - tävlar agility och ska starta både individuellt och lag på detta SM, hon tävlar även freestyle, Heel work to music, rallylydnad och nose work.
Molly 7 år - kör agility på skoj numera, men briljerar som skådis både i Sverige och utomlands. Hon har ett cv som skulle göra många 2-benta skådisar avis. Dessutom tävlar hon i lydnad, rallylydnad, freestyle, heel work to music, team work to music samt nose work.

Jag hoppas på att jag bidrar med idéer, att min erfarenhet som eventplanerare och jobb med marknadsföring hjälper till att skapa en hundfest på SM 2023.


Pernilla Westin

Tävlingsledare, säkerhetsansvarig
Jag fick min första egna hund i tonåren.  Sen gjorde jag uppehåll ganska många år innan jag skaffade min första Xoloitzcuintle. Vi gick då en nybörjarkurs i Agility och fastnade direkt. Han lämnade oss tyvärr innan sin 4-årsdag. Det dröjde sen inte länge innan Tim kom in i mitt liv. Vi har åkt land och rike runt och hunnit med 3 SM i Lag. Känslan att få uppleva SM är obeskrivbar, stämningen, publiken, nervositeten, kluriga banor och underbara lagkompisar.

Tim är idag pensionerad även om han får träna lite grann och tävla en och annan björnbärstävling. Den som jag tränar med just nu är Dunder. Han är ett energiknippe med mycket vilja vilket förstås är både kul och utmanande. Jag har varit tävlingsledare sen 2015 och arrangerat flera stora tävlingar. Har även suttit i styrelsen , varit sektorsansvarig och assisterat vid kurser i agility. Har lång erfarenhet inom ideell verksamhet. 

Det jag har med mig från mitt övriga liv är att jag har jobbat i ledande och koordinerande roller under många år, kunskaper som jag hoppas ska komma väl till pass i arbetet med årets SM.Marianne Winblad von Walter

Funktionärsgruppen 
Jag är uppvuxen med shelties, dock enbart med lydnadsträning. När jag skaffade Lexie för 7 år sen, så hade jag bestämt mig i förväg för att testa agility. Kände ingen som var aktiv inom agilityn men tyckte det såg kul ut. Efter de första kurserna var vi båda fast och det är det absolut roligaste jag och Lexie vet! Vi har provat nose work, fårvallning och nyligen också viltspår, men agilityn är helt klart huvudnumret för oss. I år kommer Lexie och jag SM-debutera med vårt lag!
Sen 2 år tillbaka har jag även Mimmie. Vi skyndar långsamt i träningen så vi har inte debuterar än, men vi har lika roligt tillsammans ändå!
Som medlem i Väsby BK och med viss förmåga att hålla god struktur på t ex funkisscheman och att kunna kommunicera tydligt, hoppas jag kunna bidra i detta fantastiska agilitykalas.


Petra Strand

Sponsorgruppen
Jag har kört agility sedan stenåldern.... eller jag menar från 1987. Jag bor utanför Bålsta och har tre Bordercollies; Elsa, Kim och Maj. De flesta som hör mitt namn tänker på att jag är hon som kör agility på distans. Jag har problem med mina fötter och försöker styra runt mina hundar utan att hindra deras fart trots att jag inte kan springa.
Hemma på tomten har jag min egen agilitybana med en hinderpark som bara växer och växer. Jag ägnar även tid åt fårvallning med mina hundar och hoppas att drömmen om "egna" får kan gå i uppfyllelse snart igen.
Till vardags jobbar jag som lärare samt är utbildad instruktör, tävlingsledare och instruktörslärare i agility.
Med min erfarenhet av hitta samarbetspartners för prissponsring på många tidigare tävlingar samt var med att arrangerade SM i Uppsala 2006, hoppas jag kunna bidra i med SM-gruppen.


Lovina Björkvall

Sociala medier
Jag började med agility 2020 efter att ha följt med min mamma på ett antal träningar med vår sällskapshund Tofflan.
Idag har jag 2 eller 3 hundar, beroende på vem man frågar ;-) .
Pyrren Qwinza som tävlar klass 3, Border Collien TipTap som precis fyllt 1 år, och pudeln Tjabo på 3 år som jag och min mamma delar på, men gärna vill klona. Även han tävlar klass 3. Förutom att jag hoppas på att lära mig en massa skoj av att vara med och planera SM, så hoppas jag kunna bidra men en del skratt och tankar.


Vi söker dig som vill vara med i vårt härliga gäng!

Ansvarig för uppgifter som passar dig.
Tveka inte, hör av dig till oss via PM/DM på sociala medier!