LARGE

Vilka tävlar i Lag-SM Large

Large är den största storleksklassen i lagtävlingarna och här ser ni flera av lagen som kommer göra upp om SM-titeln 2023. Totalt har vi 26 lag som gör upp i kampen.

The Show Must Go On (large)

Ett renodlat Piteålag!
Accra och Devil är äldst med sina 10 år och detta är deras 5:e respektive 2:a SM. Både Santos och Riga tävlar SM för 3:e gången.
Precis som lagnamnet lyder så måste showen fortsätta - hur det än går! Vi har alltid kul och det är vad som räknas!

Fullt Drag (large)

Detta är det lila laget som funnit med på banorna i 11 år. Ursprungslagets hundar är utbytta, dagens lag består av Malin och Meg, Linn och Vessla, Oliver och Max samt Mia och Ci. Tre border collies och en labrador.

Detta är ett lag som älskar att umgås och hänga. Laget är uppbyggt på personer som verkligen gillar varandra och som sätter laget före jaget. När vi står på startlinjen dyker dock tävlingsdjävulen i oss, men det viktigaste är att vi både vinner och förlorar med vårt lag.

Magiska Tassar (large)

Laget bildades för fem år sedan. Idag finns ingen ursprungshund med o laget. Tre av dem är tyvärr avlidna (två av ålder och en av sjukdom. Den sista är pensionär) Dock är tre av fyra förare kvar!
Så i år tävlar vi och kämpar lite extra, för att hedra vår avlidna pälsklingar och framförallt för Kickis o Toby❤️
Laget består idag av tre unga hundar. De var knappt två år fyllda när laget nystartades inför kvalet till SM 2023
Essie är lagets snabbaste och yngsta hund och går som ankare med sin Anna som är veteran i SM sammanhang.
Jax springer med sin förare Fredrik som är lagets sprinter!
Spex vill väl men har en förare med mkt nerver att hålla reda på.
Ida är vår reservförare och är med sin Cocos lagets mest rutinerade ekipage. De är insatta då vår lagmedlem Viktoria Lundh är upptagen med att döma SM i agility.
Vi redo att göra vårt bästa men framförallt ska vi ha skoj med underbara vänner!!

Team Rocket (large)

Laget har enbart tävlat lag ett år tillsammans och lyckades kvala till SM under detta år!
Alex bordercollie 6 år, gullig liten hund som alltid vill vara till lags!
Puck bordercollie 4 år. Pucks första SM. Tävlar klass 2, vild galen och mycket söt ❤️
Extra, lagets galenpanna. Hon är en bordercollie på två år. Hon är yngst i laget och lagets enda tik.
Charlie är lagets lugna stabila hund inne på plan. 4 år gammal Miniature American Shepherd

Käll & Co (large)

Laget bildades våren 2022. Trots att ett par av hundarna var precis i början av sin agilitykarriär så var siktet inställt på SM redan från början. Malin som är en av lagmedlemmarna heter Käll i efternamn och driver företaget Källs Hunderi, därav lagnamnet. Kanske känns även den blå och vita loggan lite bekant? 😉

Zommm (large)

Laget består av Sara Bark & My, Malin Wahlén & Mixa, Sarah Stensgaard & Zkip och Anna Larsson & Myrra och vi tävlar individuellt i klass 2 och 3. Vi tävlar för olika klubbar, Sala BK, Fagersta KK och Västerås KK, men man kan väl säga att vi är ett Västmanlandslag

Planen var, egentligen, att vi skulle sikta på SM 2024 men när resultat och pinnar började trilla in blev det mer "Nu kör vi!" Det här blir vårt första lag-SM men förhoppningsvis inte vårt sista.

Lagnamnet kommer ifrån våra drömmiga hundar, de som fick oss att våga ta det här steget: Zoot som är Sarahs supersnabba lilla bordercollietik (som tyvärr inte kan vara med på SM), Mixa som är Malins toppensäkra aussietik, My som är Saras guldhund, en snabb och säker liten bordercollietik och Myrra som är Annas röda bordercollieraket.

Galenskaparna (Large)

Dagens konstellation av Galenskaparna föddes för två år sedan. Kokar man ned den kärlek och engagemang som vi i laget känner för agility och blandar i lite agilitybubbel, då blir det ren positiv och härlig Galenskap. Lagandan, stämningen, AA (after agility), peppen och VI:et är det som gör laget som är en perfekt mix av 50% stabila och noggranna hundar med 50% spontanitet och fart. Laget består av Maria Svensson med bordercollien Jin, Malin Linge med sina två jaktlabbar Hoshi och Havanna, och Katarina med Bordercollien Ella - alla tävlar i XL i klass 3. Galenskaparna tävlade tillsammans på SM i Piteå  2022, och nu ser vi fram emot att göra avtryck på Stockholms agilityarena - i år är vi starkare än någonsin!

Feet´ n Paws (Large)´

"Med fötter och tassar från både Västkust och Östgötaslätt ser laget fram emot att njuta av utmanande SM banor."

Andiamo (Large)
Andiamo- är ett italienskt ord för "kom igen, nu går vi"
Laget består av
Mikaela Gröndahl med tollaren Kiwi
Ella Eriksen med beardisen Sessi
Caroline Oldmark med aussien Smilla
Anna Eriksen med aussien Kira
Det är lagets första SM och vi ser så mycket fram emot att få gå in i ett mästerskap med våra fantastiska hundar. Andiamo!

Snabba Tassar (Large)

I detta lag tävlar Malin Elfström med sina border collie-tikar Zoey och My, Emma Broberg med border collien Ix, samt Lia Larsson med Kessac som är en Berger des Pyrénées á face rase (vilket helt enkelt betyder Pyreneisk vallhund med korthårigt ansikte!)
Vi är träningskompisar som även gillar att hänga med varandra på tävlingar!

D-Rex (Large)

Laget består av två border collies; Enn och Xam som båda körs av Malin Elfström, samt kelpien Qelpie med Lotta Eriksson och Berger des pyrénées á face rase Ronnick med Lia Larsson. Lagnamnet består av begynnelsebokstäverna i hundarnas namn där D borde ersättas av Q, eftersom fina border collien D, är skadad. Vi som är med i laget tränar mycket tillsammans och då kan man ju även tävla tillsammans och fortsätta skojsigheterna!

Goldrush (large)

Laget består av Madeleine Stein med Asasara I Love Mick Jagger BC 10år, Liselotte Dahlberg Indragårdens Nex golden 7år, Johanna Jönsson Cassii jaktlabbe/tollarmix 5år & Christer Nilsson Ullbitens Linus BC 4år. Christer & Madde kommer även att starta individuellt med sina hundar.
Laget bestod från början av 4 golden där Lisa & Christer är original medlemmar medans Johanna & Madde kom in i laget förra året. Vi har en blandning av både snabba & säkra hundar & detta blir Goldrush första SM tillsammans. Vi ser alla fram emot att få stå på startlinjen & heja på varann!

Y'll Look Familiar (large)
Laget består av fyra australian kelpies: Lilja med förare Caroline Mähler, Hilja med Caroline Blom, Floyd med Rebecca Wilson och Humla med Camilla Frisk. Så som lagnamnet antyder är alla hundar släkt, faktiskt så tävlar mamma Lilja tillsammans med sina tre valpar från samma kull! Detta är såklart lite extra roligt. Laget tävlade sitt första SM 2022 och kom då på en bronsplats. I år satsar laget på att ha minst lika roligt som sist, vart detta räcker till resultatmässigt visar sig i juli!

Portislaget (large)
Laget som stöttar och hejar fram varandra.Ett gäng med humor, det måste man ha när man har portugisisk vattenhund. Det är från höger Pia med Kajsa, Lovisa med Pippi, Marie med Mille och Kristina med Nelli. I denna konstellation är det vårt första SM och vi ser så mycket fram mot det. Vi tävlar i klass 1, 2 och 3. Pia och Kajsa - ett fartfyllt ekipage som alltid ger järnet. Springer matte för sakta så får hon hålla undan händerna annars får vi plocka fram plåsterlådan;)Lovisa och Pippi - Lovisa med unga, snabba ben, perfekt för oss som passerat den åldern. Pippi ser till att hålla igång detta teamMarie och Mille - Mille går under benämningen "Filosofen" och är enda grabben i laget, har fullt upp med brudarna, de är ju så snygga. Matte kämpar på att hålla honom borta från demKristina och Nelli - Här går det undan, ibland hittar man en lockande tunnel och är inte matte snabb nog att säga ifrån så tar Nelli den

Livat värre (large)
Laget består av fyra olika raser. Gunnel Helgsten med Gixa, en MAS, Sofie Allared med Split, en BC, Sara Helén med Zombie, en långhårig Collie och Eva-Britt Öberg med Boo, en Australian Shepherd. Alla tävlar i klass 3 och flera har tävlat på SM tidigare. Laget vann agility SM i lag 2022 med nästan samma deltagare, Sofie och Split har tillkommit under året. Laget består av två lite snabbare hundar och två som tar det lite lugnare men är väldigt stabila, perfekta laghundar allihop med andra ord. Lagnamnet har nog en historia i Eva-Britt och Gunnels äldre hundar som var i laget från start, de båda var energiska och skälliga, det blev Livat värre!

TorsbyTomtarna (large)
Amanda Dahlin & Jazza , Maria Dahlin & Jilla, Mari Andersson & Messi, Camilla Gustafsson & Yra
Laghundarna är av raserna Berger Des Pyrénées À Poil Long och Face Rase, Shetland Sheepdog och Engelsk Springer Spaniel
Alla fyra hundarna tävlar vanligtvis i klass3, large.
Vårt lagnamn är en sammansättning av våra klubbar…
Camilla och Mari tävlar för Torsby BK, medans Amanda och Maria tävlar för Tomten BK… Torsby+Tomten = TorsbyTomtarna! 😁
Lag-SM 2023 blir vårt första tillsammans. 😊

Det vi TorsbyTomtar tycker är det bästa med att tävla lagklass, är att vi hejar fram, peppar och tävlar MED varandra!