MEDIUM

Vilka tävlar i Lag-SM i Medium

Dessa lag kommer kämpa om att titulera sig som årets vinnare i Lag-SM i medium. Medium är mellanstorleken på hundar i lag. Totalt har vi 18 lag som gör upp om pallplatserna.

Shoot for the stars (medium)

Vi är gänget som gillar att tävla i lag. Förra SM:et kämpade vi till oss en tredje plats.
Tyvärr har vi fått byta ut vårt säkraste ekipage då bästa Skrutt (och förare Linda) inte får tävla mer.
Vi ska springa för er också ☺. I år har vi fått äran att ha Gunilla och Bella i vårt lag och det ska bli fantastiskt kul att springa med dem, även Eva o Mindy är med för första gången på SM då de tyckte Piteå var lite för långt. Vi är så stolta att få deltaga i Stockholm. Vi har också med oss våra fantastiska coacher, vi tackar dem för att de ställer upp för oss på alla tävlingar ☺

Savage & Average (medium)


Laget består av Matilda och Iza, Malin och Kyra samt Lovisa med L och Loo. Vi började tävla lag tillsammans i år och vi ser framemot SM och stämningen som alltid blir vid lagloppen.
Det ska också bli kul att vi ska få göra första tävlingen där (förhoppningsvis) alla i laget kan delta och inte någon är borta på grund av skada.

The Hunters (medium)

När The Hunters startade var tanken att vi bara skulle ha ett lag med jakthundar. Laguppställningen har ändrats genom åren och ser nu ut så här: Ylva Djerf & Yra, Pudel
Anette Stomberg & Gozzy, Perro De Agua Espanol
Martina Ehnar & Rolle, Dansk Svensk Gårdshund
Carina Larsson & Nero, Tysk Jaktterrier

Det är första gången vi tävlar SM med laget.

Uhip´s Smarty Paws (medium)

Laget bildades, i en liten annan konstellation 2018 under namnet Loud and Proud, och kvalade in till SM i Klippan 2019. När vi förlorade en lagmedlem bytte vi namn till Uhip's Smarty Paws och består idag av Anna Leander och Pepsi (avbytare Bernie), båda jaktcockrar, Carro Mähler och Kira (avbytare Hippo), båda kelpies, samt Pia Wiklund med Lexie och Tesla, båda kelpies. Vi har efter Klippan hunnit med SM på Gotland 2021 och i Piteå 2022.
Vi bor i olika delar av landet men vänskapen binder oss samman. Vi har en fantastisk sammanhållning och springer verkligen tillsammans oavsett om vi vinner eller diskar oss. En för alla, alla för en!

VÄRST I VÄST (medium)


Värst I Väst är laget från västkusten som med Göteborgshumor och glimten i ögat vill vara "värst". 😊
Laget med stort pannben och driv. "Ända in i kaklet!" är vårt mantra.
Karin med parson russeln Puzzel (9 år)
Åsa med sheltien Kalle (9 år)
Mona med sheltien Tess (6 år)
Mia med jaktcockern Lava (5,5 år).

Laget har tidigare tävlat på SM tre gånger i form av Fab4 med
bl a 2:a plats i Agility SM 2019.

Let´s Do This (Medium)

Här kommer en presentation på mediumlaget Let's Do This:
Annika Mojanis med Mezzi
Tina Karlsson med Djo
Maria Zetterlund med Fenix
Ullis Frödén med Fendi

Alla hundar är av rasen Shetland Sheepdog.

Detta är lagets andra SM.

T-Crows (Medium)

Laget består av ekipage från Tierps BK, därav namnet Tierps kråkorna. Laget består av Hanna och Izor (staffordshire bullterrier), Kristin och Lea (sheltie), Josefine och Ebba (mas) och Lena och Arya (sheltie). Laget bildades hösten 2017 och detta blir vårt fjärde SM. Vår främsta merit är SM-guld 2022. Hör ni skällande shelties, en kvittrande staffe och en skrikande mas så är det vi😃

Jump for many wins (medium)
Laget består av Matilda Bäckman & Icko, Wilma Eriksson & Gimli, Julia Lassagård & Rocky och Filippa Gustafsson & Easy.
Detta är vår första säsong tillsammans och det som binder samman laget är att vi alla är hundungdomar som brinner för Agility. Vi har en perfekt kombination av snabbhet, stabilitet och wildcards i vårt härliga lag. Ni kommer definitivt höra när vi är på plan då hejarop är ett måste! Vi är riktigt taggade inför årets SM!

Team Locos (Medium)

- laget där den ena hunden är galnare än de andra… för att inte tala om deras förare… Laget består av Kjell Pettersson med Light My Fire Illrosa "Råsa" och Brainpool's Letś Make Magic "Leyla". Kjell tävlar sitt 15:e SM.
Mia Tuhkasaari med Nodstagårdens Knock Out "Billy". Mia har tävlat 4 SM.
Jens Berglund med Brainpoolś Unlimited Star Edition "Cody". Jens har tävlat 3 SM.
Laget coachas av Monica Heim Högström och Yvonne Ahlin.

  SWAT (medium)

- alla insatser räknas ~


Laget består av en perfekt blandning av gamla och unga, stabilitet och snabbhet och en stor dos vinnarskallar.

Sanne & Cesar, Daina & Ture, Moa & Liz, Ofelia & Doris


Vi ser fram emot vårt första SM tillsammans som lag och lovar att bjuda på härlig stämning! Passar på att önska alla andra kvalade ett stort lycka till 💙🇸🇪💛

Rönne Räääsers (Medium)


Laget består av Lena Nilsson med Yax, Alexandra Nirsjö med Pax, Jenny Friberg med Harry och Nellie Christensson med Pix. Det är första säsongen som vi kör tillsammans och vi ser alla mycket framemot att få springa tillsammans på SM!

Mixed Double (Medium)

Laget har tidigare deltagit i två SM, 2018 i Sundsvall och 2019 i Klippan och kvalade till SM 2021, men deltog inte då.
I år är lagets två och fyrbenta taggade inför att äntligen stå på startlinjen igen! Målet är att (helst felfritt) ha så roligt som möjligt tillsammans. Laget består av Luna (sheltie) och Lily (kooiker) med förarna Annika Adolfsson och Camilla Frisk som har varit med sedan start och på senare år har Bobbie och Levla (shelties) med förare Katarina Nywall tillkommit.  Nytt för 2023 är att Lily kommer att springa SM tillsammans med sin husse Jesper, eftersom familjen väntar tillökning senare under sommaren.

FourFriends (Medium)

Robin/Patrik Rosendal och Tuuli
Therese Wahl och Nosler
Lovina Björkvall och Quinza
Maria Fondelius och Cassie

Laget hette förut Precept Power Paws (har funnits i evigheter) och höll på att upplösas när vi tappade två lagmedlemmar. Men vi lyckades värva Therese och Lovina och så kvalade vi till SM på två tävlingar💪

Revolution Race (medium)
Lag Revolution Race som tävlar i medium består av Sofia Niklasson och Elsa (Shetland Sheepdog), Cornelia Lönqvist och Izzi (Xoloitzcuintle), Johanna Wohlin och Axa (Perro De Agua Espanol) och Åsa Tumberg och Herja (Perro De Agua Espanol). Det bästa med att tävla lag tycker vi är sammanhållningen och glädjen vi delar med varandra. Det är första gången laget Revolution Race tävlar på SM med den här laguppställningen.

Working Wonders (medium)
Laget består av Sandra Helén med Morf, Julia Söderberg med Riwa och Annelie Hermansson med Dante & Alvin.
Alla tävlar framgångsrikt i klass 3 och har olika medaljer från SM. Annelie och Julia har dessutom båda varit med i landslaget med sina hundar.
Morf är inte den snabbaste, men han är stabil och därmed en perfekt laghund! Dante och Alvin är snabba killar som båda sätter väldigt fina tider! Och damen i laget, Riwa, är liten men snabb och går som på räls!
Det blir första året på SM med detta lag, och vi är taggade till tusen!