SMALL

Vilka tävlar i Lag-SM Small

Här är flera av lagen som kommer göra upp om SM-titeln 2023 i minsta storleksklassen i lag, vilket är small. Totalt har vi 26 lag som gör upp i kampen.

#TPH (small)

Laget består av Emmelie och Tip, Alice och Ella, Sanna och Filou och Julia och Charly.

Vi går under namnet TPH som står för Titta På Hunden.
Om vi lever upp till vårt namn så brukar det gå bra för oss 😜🤩

Four of a kind  (small)

Laget består av Malin Pettersson med Vixen (Jonas Rönnqvist är inhoppare på SM), Anneli Pettersson med Becky, Emma Ivarsson med Sonja och Andrea Hagerfors med Emil.

Laget består av fyra shelties och alla kommer från samma klubb, Uppsala hundvänners LKK. Därav lagnamnet Four of a kind.

4hundradelar (small´)

Här kommer veteranerna! Laget består av två 10åringar och två 9åringar så det är riktigt rutinerade rävar som åker till Stockholm för att vinna med hundradelarna på sin sida.
Laget består av Pax och Sanna, Lumi och Isabelle, Troy och Carro samt Zoyja och Sanna. En härlig blandning av raser och personligheter. Förra året tog laget guld i finalen och silver i totalen, men med en liten annan uppsättning. Under årets SM får laget eminent tillskott i Carro och Troy som hoppar in för Alexandra och Ellie då Alexandra inte både får döma och tävla. Sannas Zoyja hoppar in för saknade Julia och Inka eftersom Inka gått i pension sen sist.

Team Spetskompetens (small)

Laget består i grunden av Sandra Glansén och Zorro,
Ulrika Strömmer och Leia, Hanna Persson och Catch-Up och Stefan Nilsson och Nelly. På SM kommer Emmie Johansson och Messi vara inhoppare då Stefan och hans fru föder barn. Vi tyckte det behövdes ett lag för bara Tyska Spetsar, därav Lagnamnet. Det är lagets första SM.

PUSH IT (small)
Laget bestod till en början av en pudel, två shelties och en schnauzer och namnet är en bokstavslek med raserna samt vår vilja att ge allt på banan.
Efter SM på Gotland kom livet emellan och laget splittrades. Linda blev dock sugen på lag igen redan i december samma år. Laget kvalade till årets SM på egen hand under en tävlingshelg, med hjälp av två inhoppare då Annika var upptagen.
I Piteå tävlade Linda med Steppa och Yippie och Annika med Eira och Frigg. Laget presterade då så bra att vi blev Svenska Mästare 2022.
Laget består på detta SM 2023 av Annika Ingvarsson med Eira och Frigg, Linda Andkvist med Steppa och Ingela Fritzson med Luna.

Laget före jaget (small)

Vi har hängt ihop länge och de ursprungliga hundarna har genom åren bytts ut mot yngre förmågor. Kvalperiodens uppställning har varit Anna Kvist med Azzi, Pia Åström med AjAj, Catharina Jägevall med Nellie och Maria Alstander med Yoshi. Tyvärr har vi haft otur med skador och till SM har vi därför behövt ta in förstärkning. Camilla Rehn med Tyzon ersätter Anna och Azzi och de går även in som ordinarie ekipage framöver. Edvin Persson med Zot ersätter Maria och Yoshi.

Four Friends Full Out (small)

Laget som består av 100 % shelties, springer sitt 1:a SM tillsammans i år.
Medlemmarna i laget är:
Maria Melakari med Wiki (10 år och 6 individuella SM), Josefin Carlsson med Smarty (7 år och 2 Individuella SM), Monica Lember med Nelly (7 år och 2 individuella SM) och Mona Thorsén med Yoyo (5 år SM-kvalat 1 gång tidigare, men inte tävlat).

Alla lagmedlemmarna är även kvalade individuellt i år.

Poobelles (small)

Laget bildades för ca 1 år sen. Då med 3 pudlar och en Belle, därav namnet. Sen tappade vi en pudel men fick en Myra istället. Och inte vilken myra som helst utan en supermyra!
Alla fyra hundarna tävlar i klass 3. Belle, Myran o Milou i XS och Scott i S.
Myran är veteranen i gänget som är nuvarande SM-silvermedaljör! Hon vinner i princip allt hon ställer upp i. Belle har inte hållt på lika länge som Myran men är ändå ett av lagets säkra kort. Hon är säker och stabil men ändå väldigt snabb. Milou är näst yngst och Scott är yngst och båda lite wild and crazy. Men de är sjukt snabba, så sätter de banan då blir det bra tider.
Detta är lagets första SM tillsammans och vi är alla väldigt taggade 🙂 Jessica med Belle, Ann med Milou, Christer med Myran och Maria med Scott

Pudelpinglorna (Small)

Laget består av fyra pudlar - fast en i laget har gjort en pudel och erkänt att hon är en sheltie. 🤪
Laget består av Carina Tuvelöv med pudlarna Sweet Stuff Silver Jewellery - "Tyra" samt Sweet Stuff Silver Ariel - "Siri" I år på deras 3:e SM.
Gunilla Edbom med pudeln Moby Dahls Victoria the Queen - "Elsa" som också tävlar sitt 3:e SM.
Kjell Pettersson, tävlar sitt 15:e SM detta år. I detta laget med Brainpool's Purely Perfect - "DeeDee" som är en sheltie.
Nu tänker Pudelpinglorna pingla sig genom SM 2023 med målet att ha superkul och springa snabbt och rätt!

Litet Kaos (Small)

Laget består av en mix med olika storlekar och raser.
Johan Mähler med Mittelspitz Elmin 5 år, Sara Karlsson med Bichon havanais Kira 5 år, Josefine Moberg med Miniature American shepherd Leia 3 år, Lena Johansson med sheltie Knox 6 år. Det är 50/50, 2 st xs hundar o 2 small hundar. Litet kaos startades upp hösten 2021 och detta är vårat första SM. Vi är så taggade!!! 💓 "Vi ska göra ett försök men kan lätt vara lite kaos" Tröjor är på G o loggan är ritad av Johan själv.

Let's Run (Small)

Laget består av enbart 2 förare vilket gör att vi verkligen får springa, därav lagnamnet!

Här har vi en bra mix av två galna, snabba hundar (de grå) och två som bidrar med stabilitet (de bruna).

Tina Karlsson kör med Rox och Set
Ullis Frödén köra med Ilse och Missoni

Let'sGoNuts (Small)

Vi har detta SM våra 'unga' hundar som tagit efter våra änglahundar. Ungdomarna har lite att leva upp till då vi Nötter tidigare tagit ett Lagsilver och ett Lagbrons på SM.
Vi är ett högljutt lag som har mycket roligt när vi tävlar.
Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans.
LETS GO NUTS😜
Vi ser fram emot årets SM ❤️❤️❤️❤️

Pytt-Eliten (small)
Vi är laget som vuxit från XS hundar till S hundar och debuterar nu i SM med en ny laguppställning bestående av 1 pudel och 3 shetland sheepdogs.
Gemensamma nämnaren/ursprungligt: Väsby Bk .
Laget karaktäriseras av följande egenskaper: Snabbhet, erfarenhet, stabilitet och vilja. Varje ekipage har inte alla av dem, men.... ​​
Emma Thorsell & Bubbel - Snabbhet
Ann-Louise Tolf & Quizzy - Erfarenhet
Marianne Winblad von Valter & Lexie - Stabilitet
Kari Haponen & Turid - Vilja

Wild and Crazy (Small)
Laget har funnits med i ganska många år, men i olika konstellationer av förare och hundar.
Laget som tävlar på SM i år består av Anette Hedman med sheltien Smarty, Matte Gunnebro med två papilloner Puzzla och Ippsi, och Inga Antelius med phalenen Trazzel.
Matte med Ippsi är ersättare för Jennie Pettersson som varit med i laget med sin phalene Alvf under året, men Alvf är tyvärr sjuk och kan inte delta.
Anette och Inga har tävlat med Wild and Crazy förut , men det blir vårt första SM tillsammans med Matte, och vi är ett lag med både x-small och small hundar.
Vi kommer att ge allt på banan, men framför allt ha roligt tillsammans och med våra duktiga hundar!

TOSSAR MED TASSAR (small)
Vad får man om man tar två gravida, en närsynt och en småbarnsmamma? Addera sedan en Loppa, en Råtta, en Fluffboll och en tysk jaktterrier
Laget består av Carolin Orädd med Lillijan, 6 år dvärgschnauzer, Matilda Perlerot med Rut, 5 år blandras, Alicia Fritz med Kajsa, 7år tysk jaktterrier och Emmie Johansson med Mushu, 10 år mittelspitz.  Laget debuterade i september 2022 och vi har krigat oss till en debut till SM 2023! Vi känns igen som laget som skriker högst, kan köra den mest fula agility man någonsin sett men har roligt varje sekund i varje lopp!

Minions (Small)

"Ett lag där ingen är den andra lik, varken hundar eller mattar. Det är det som gör att vi blir ett så bra lag! Vi har olika styrkor och har alltid roligt tillsammans, när alla hundar är på humör det vill säga. En sak har vi gemensamt i alla fall! Vi tävlar alla för Eskilstuna Brukshundklubb! Det här är vårt första SM som lag och är väldigt taggade över att ha kvalat in!
- Tilde och Milla (8 år): Cavalier king charles spaniel som alltid går att lita på! Milla hörs, speciellt när hon inte har matte i sikte!
- Hedvig och Pond (7 år): Jack russel terrier med mycket energi och egen vilja. En studsboll som älskar agility, blir riktigt irriterad när matte inte är tydlig nog.
-Linnea och Fniss (3 år): MAS (Miniature american shepherd), snabb som tusan, bestämd och gillar inte när matte är otydlig.
- Astrid och Myran (6 år): Border terrier, väldigt följsam och lydig vilket resulterar i att hon är säker på det hon gör! Taggar till ordentligt på agility!"

Showstoppers (small)

Malin Pettersson (Med inhoppare på SM Sandra Sjöberg) och Silje
Richard Scholvin och Duva
Maria Fondelius och Loo
Patrik Rosendal och Yenna

Laget bildades 2022 för att vi ville ha ett lag med skitsöta shelties med ståöron ❤️ (de gillar att springa en hel del också...)

Rappa Tassar (small)

Laget består av Eva Leandersson med Vilja, Jenny Friberg med Freddy, Rose-Marie Schmidt med Rocka och Maria Persson med Elza. Detta är vårt första SM tillsammans. Vi tävlar lag för att vi tycker att det är roligt att tävla tillsammans.

Hoppsan (small)

Laget består utav Eva Leandersson & Fixa, Lykke Nilsson & Elton, Enya Lexander & Vimsa, Rose-Marie Schmidt & Kitty.
Laget är en bra blandning av erfarenhet o ungdomlig entusiasm!

Four Friends Fantastic Four (small) 

- består av Anna Kristoffersson med Inez, Ida Edvardsson med Lowe, Linda Lidgren med Svea och Eva Leandersson med Våga. Ett small-lag med både snabbhet och erfarenhet som ser fram emot ett spännande SM.

Black and Gold (small)
Laget består av Caroline Mähler med Tesla (mittelspitz), Aurora Hultqvist med Pan (sheltie), Jens
Berglund med Lee (sheltie) och Malin Jonsson med Holly (sheltie). På SM 2023 kommer dock Aurora Hultqvist med Bixi (sheltie) vikariera för Holly.

Black and Gold bildades 2017 och har i princip bestått av samma förare och Tesla, Pan och Lee har varit med från starten. Tillsammans har vi kvalat och deltagit på alla SM sedan 2018 med en 3e plats i hoppkvalloppet i Klippan 2019 som bästa resultat.Namnet Black and Gold beskrev originalhundarnas färger då även Carros mittelspitz Jinnie var med (svart, trefärgad samt två sobla sheltiesar), men när Holly dyker upp i laget igen får vi tillskott av en biblå färg också!
På bilderna är laget som startar SM 2023 i Väsby - Tesla, Lee, Pan & Bixi!

THIS NEEDS MORE SPEED (small)
Roger Cedervall & Lux, Tiina Korvenoja & Isla, Rosita Dahlberg & Snö, Linda Svensson & Tesla
Laget skulle från början heta Ambitionslösa Amöborna då vi inte hade några som helst tankar att vårat lag skulle kunna kvala till SM. Vi är alla nybörjare i agility och tävlar med våran första agilityhund. Efter lite fundering kom vi fram till att det lagnamnet kanske trots allt inte är så passande, men i och med att vi inte har dom snabbaste hundarna kom vi på det nuvarande namnet. Lite fart behövs ju alltid, även om våra hundar oftast presterar med precision! Plötsligt var vi kvalade efter bara tre tävlingar till vår stora förvåning och vi insåg att det faktiskt blir ett SM för oss rookies.

Lux: Hade varit dubbelt så snabb om inte 50% av energin gick åt till att skälla medans han springer. Näst fluffigast i laget.
Isla: Ser alltid sur ut men hon är glad. Innerst inne. Enda tiken i laget och har enligt henne veto gällande allt. Skeptiskt till nya människor och hundar, med all rätt.
Snö: Kallas för "professorn" av våran tränare då han hellre lägger energin på att göra saker rätt och noga än att springa fort. Extremt fluffig och matte köper fina halsband i onödan då dom ändå inte syns.
Tesla: Är ofrivilligt vegetarian och kanske just därför är den runda gosegrisen Piggy hans favorit och enda leksak. Lillebror försöker sno Piggy med jämna mellanrum men hur snäll han än är går gränsen vid att dela med sig av den.