Domare

DOMARE

Vendula Hausnerová

Hey, agility people!

I hope you are doing well! My name is Vendula and it's an honor to be one of the judges at such an important and emotional competition as the National Championship. I promise to prepare flowy, running, challenging and fun courses, and I truly believe I will feel chills thanks to your performances!!!

I started with agility in 2000 and to this day it's my greatest passion. I was competing in the highest competitions around Europe, as well as leading seminars and judging around the World. Nowadays I only miss Afrika.

I love to hike, do yoga, surf, and last but not least I love to travel, meet new people, and listen to their fascinating life stories. I am more than positive that in Sweden I will meet incredible agility teams and lovely people outside and inside of the agility field.

I am just finishing a five-month trip around the world and I am slowly but surely heading back to Europe to not miss the opportunity to feel the rush, adrenaline, and happiness with you guys.

Jag ser fram emot att träffa er alla i Märsta.
Ha kul tills dess
Vendula

Jesus Fernandez Crespo

Hi, I've been practicing agility since 2006, I've been competing internationally since 2011

As a judge I hope you enjoy running the courses as much as I do judging them, I love designing fast and challenging courses.

As a judge I currently judge tryouts from different countries as well as other national championships, I also have the pleasure of judging super international opens in 5 continents.

It is an honor to be part of the international judges team who will judge the Swedish Championship in 2023.

We will have a great weekend, I hope to give my best in this super competition. I'm ready, are you?

Anne Linn Johannessen Moen

I am a Norwegian judge living in the south of Norway. As both a judge and handler I like high-speed fluent courses with lines that the dogs read naturally, and a course design that rewards dogs and handlers for having a high skill level.

When I am not doing agility I work as an orthopaedic surgeon in the hospital. I have three agilitydogs, a border collie, a jack russel terrier and a Danish-Swedish farmdog. I live in Grimstad with my husband and three children.


I really look forward to the Swedish Championship, and I will aim to create sparks of joy in my course design.


See you soon!

Alexandra Gullberg

Hej agilityvänner!

Alexandra heter jag och är en av de fyra domare som fått den stora äran att döma SM 2023!

Jag börja med agility när jag var endast 7 år gammal och fick min först egna lilla sheltie när jag var 12 år. Sedan dess har jag varit aktivt tävlande och har deltagit på flertalet SM och även några år i landslag. Idag har jag två sheltisar som jag både tävlar individuellt och lag med.

2018 tog jag steget att utbilda mig till agilitydomare och har dömt på flera tävlingar runt om i Sverige. Jag hade den stora äran att få döma landslagsuttagningen 2022, vilket även är den största och häftigaste tävlingen jag någonsin dömt.

På mina banor vill jag se en balans av fart och skills! Jag älskar att erbjuda de tävlande fartiga banor som ger olika handlingsalternativ och låter ekipagens visa upp deras skills i olika kombinationer. Men även erbjuda banor som ger glädje och självsäkerhet hos ekipagen. Det ska vara en härlig upplevelse att springa på mina banor!

Vad jag ser mest fram emot med Agility SM 2023?

Jag ser fram emot att se alla fantastiska ekipage från första parkett! Att få vara en del av en stor agilityfest. Att få stå där och känna alla känslor som ett mästerskap kan erbjuda. Jag ser så fram emot att döma fram vartenda ekipage. Och önskar alla kvalade en härlig upplevelse!

Viktoria Lundh

Det är jag som är Viktoria, en av de fyra domare som fått den stora äran att döma SM2023. Jag har sysslat med agility i över fjorton år och började med mina föräldrars hund för att aktivera henne och jag hade då inga planer på att börja tävla. Men som med såmånga andra så föll jag för sporten och jag utbildade mig i rask takt till instruktör,
tävlingsledare och slutligen domare för åtta år sedan.
Jag har dömt runt om i vårt avlånga land de senaste åren och har fått varit del av större tävlingar i stil med Gåsahoppet, Hulahoppet och Swedish Open innan corona-epidemin kom och det är inspirerande att få döma denna typ av tävlingar med allt det innebär.
Sedan måste jag säga att jag även uppskattar att få döma den lilla blåbärstävlingen på den lokala klubben och få vara del av den

entusiasm och glädje som strålar från de ekipage som precis
upptäckt agilityns magiska värld. Från det stora till det lilla, det är det som gör att agility ligger mig så varmt om hjärtat.

Hur tänker jag kring bandesign då? Vet inte om jag kan sätta ord på den känslan, för det är en känsla för mig, att ge ekipaget på banan möjlighet till ett flow. Jag gillar när du som förare kan placerar dig "framför din hund", att kunna vara steget före och jobba
tillsammans med din hund. Att skicka hunden för att sedan placera dig strategisk för att ta dig an nästa sekvens, att få dansa fram och tillbaka. Allt detta hänger på att linjerna är där och tillåter detta, en linje ur synk kan resulterar i att du känner dig steget efter en hel
bana och något jag gör allt för att undvika i mitt banbygge. I en bana vill jag hitta den där balansen mellan vägval, skills och att kunna ge järnet tillsammans med din hund - jag vill att mina banor ska få varje ekipage att glänsa och få visa vilket duktigt ekipage just du och din hund är på ert eget sätt och utifrån era egna förutsättningar.
SM kommer bli mitt hittills största domaruppdrag och jag planerar att njuta av varenda sekund jag får stå på första parkett och döma agility i världsklass! Jag förväntar mig ett minne för livet och jag ska

förbereda mig så mycket jag bara kan för att ge dig de bästa
förutsättningar för att du som tävlande ska kunna njuta av din SM-upplevelse tillsammans med din bästa vän!

Marianne Fernström

🌟 Överdomare 🌟

Bor i Huggnora som ligger i Dalarna ca 20 mil från Stockholm.

Köpte min första hund 1990, en Groenendael tik som gick under namnet Jazza. Genom åren har jag tävlat agility, lydnad och bruks(spår, rapport).

Blev nationell agilitydomare (2005), Internationell domare (2012).

Har tidigare dömt SM 2014 och varit överdomare på SM 2016 och 2019.

Dom senaste åren har jag inte tävlat särskilt mycket, hoppas på att komma igång igen under 2023.

Jag har för närvarande en Groenendael tik, Ella 5 år, under 2023 kommer jag att köpa en till hund, blir troligen en groenendeal eller en bc.

Thomas Juréhn

🌟 Överdomare 🌟

Bor på Gotland sedan år 2000. Köpte min första hund år 2003 som var en sheltie med namnet Jesse. Vi tävlade på SM i både lag och individuellt tom 2013 då denna härligt tokiga hund fick gå i pension.

Under åren har vår flock utökats och jag har tävlat med flera hundar i klass 3 och på SM. Var med och startade en Hundungdomsklubb på Gotland där jag var ordförande i 10 år.

Nu är jag ordförande i Svenska Agilityklubben och har varit engagerad på olika sätt i de senaste SM-arrangemangen.
Domare har jag varit sedan 2008 vilket jag verkligen gillar. Nu överdomare på SM 2023 tillsammans med Marianne. Det ser jag fram emot!